Info

Wablief? Wat zegt u?

De Lage Landen... ooit behoorden Vlaanderen en Nederland samen tot de Lage Landen. Een gedeelde geschiedenis. Nog steeds zijn er veel overeenkomsten tussen de cultuur in Vlaanderen en in Nederland. Zo wordt er in Nederland én in Vlaanderen Nederlands gesproken. Dat klinkt als een overeenkomst. Toch merken de makers van deze site dat veel Vlamingen moeite hebben met sommige Nederlandse uitdrukkingen. En andersom valt ons op dat veel Nederlanders de wenkbrauwen fronsen bij het horen van Vlaamse gezegden.

De makers van deze site wonen in Zeeuws-Vlaanderen. Rationeel onderdeel van Nederland. Emotioneel onderdeel van Belgisch Vlaanderen. Daarmee hebben zij de ideale achtergrond om de vertaalslag te maken tussen beide talen. Zodat ook de 'Hollanders' begrijpen wat de Vlamingen zeggen. En andersom.

Deze site is ontstaan uit plezier en fascinatie. Wij pretenderen niet compleet te zijn. Voor opmerkingen, suggesties of adverteren kunt u contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..